Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

VLADIMÍRŮV LÁK. DÁ SE PÍT JEN TAK

CZ

Poprvé jsem ho ochutnal, když Vladimír přivezl do Pivního sanatoria nakládané růžičky květáku. Jakmile jsem se probral ze mdlob gastronomické rozkoše, sápal jsem se po tužce a papíru. Autor mi ho jen tak z hlavy nadiktoval a já dodnes tu pomačkanou svijanskou účtenku úzkostlivě opatruju. Avšak věren Vladimírově filozofií, že tajit recepty na lahodnou krmi by se mělo rovnat hrdelnímu zločinu, neboť mají potěšit co nejvíce lidí, jej vyvěšuji i zde.
Během roku jsem nálev vyzkoušel na houby, okurky, kukuřičné klásky, květák, nakládané cibulky i utopence. Je prostě univerzální, neopakovatelný a jazyku zalahodí i samotný - jen tak.

1.5 l vody
0.5 l octa
15 kuliček nového koření
15 kuliček celého pepře
5 bobkových listů
1 lžička DEKA
300 g cukru
50 g soli
hořčičné semínko (podle chuti a nakládané suroviny)

Všechny suroviny svařte 3-5 minut, vychlaďte a použijte dle libosti.

nakladane-houby
nakladane-okurky
09.08.2008 14:20:11



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se