Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

TÁTO, TY SES ZUL !

CZ

Jinak, než proslulým citátem Heleny Růžičkové, tuhle pomazánku skutečně nazvat nelze. Chuť je nedostižná, žízeň bombastická, ale z vlastní zkušenosti vřele doporučuji od fáze míchání až po konzum (ten zejména!) aplikovat výhradně ve volné přírodě. Dopustíte-li totiž otevření sklenice důkladně proleželého "Táty" v uzavřeném prostoru, mohli byste si velmi rychle vykoledovat paragraf obecného ohrožení a pár facek k tomu.




500 g dobře uzrálých olomouckých syrečků
2 cibule
sladká paprika
drcený kmín
světlé pivo (podle potřeby)

Syrečky nakrájejte na malé kousky a postupně ládujte do sklenice se šroubovacím víčkem, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a každou vrstvu posypejte sladkou paprikou a drceným kmínem. Když je sklenice plná asi ze tří čtvrtin, upěchujte a prolijte pivem tak, aby sahalo asi na dva prsty nad vrch. Nechte otevřené asi 15-20 minut, aby z piva vyprchal vzduch, poté pevně uzavřete a několikrát sklenicí otočte. Po 2-3 hodinách vylijte pivo, které se nevsáklo, a hmotu důkladně rozšlehejte vidličkou na pastu. Znovu zašroubujte a nechte 2-3 dny uzrát, přičemž každý den opatrně povolte víčko, aby mohl uniknout přebytečný vzduch. Poté tuhle biologicky časovanou bombu odneste do volného prostoru a otevřete.
Je vcelku jedno, zda namažete rohlík, housku, chléb nebo topinku - tak či tak váš výraz bude věrnou kopií Škopkové v italské restauraci: "Vážně !! Von se zul !!!!" Jenže po požití prvního sousta budete spíš připomínat blaženého faráře Otíka, když mu po silniční kolizi svého Una s jeho kolem čistí paní učitelka z autoškoly prach z poklopce: "Very mač !"


syrecky
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se