Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

ROHLÍČKY OBZVLÁŠTĚ VYPEČENÉ

CZ

Když je hotovo...
… a dílo se podaří, zvolejte radostně s císařovým pekařem Jenem: "Dneska jsou rohlíčky obzvláště vypečené...!" Jsou voňavé, křupavé, lahodné a silně návykové. Až zjistíte, jak málo práce dají, a roztrousíte to i ve svém okolí, váš pekař se může začít chystat do důchodu.

Zdroj a inspirace:
recept na Vaření.cz
Zkušenosti:
vlastní



Těsto:
500 g hladké mouky
300 ml mléka
1 lžička cukru krupice
14 g droždí
25 g másla
1 lžička soli
Na potření a ozdobu:
1 žloutek
kmín
mléko
hrubou pekařskou sůl

Z mléka, droždí a cukru si připravte kvásek.
Prosátou mouku v míse osolte, promíchejte, vlijte kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujte do hladkého těsta. Z něho hned vypracujte rohlíky nebo housky, naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte 30 až 40 minut kynout.
Vykynuté pečivo potřete rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypejte kmínem a hrubou solí a pečte v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.


housky

03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se