Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

MÁČÁKY HRADECKÉHO UKRUTNÍKA

CZ

Ukrutnické máčáky oceníte zejména v kalné ráno, kdy se vám zdá, že máte dvě hlavy a z toho tu větší uvnitř. Hradecký ukrutník svůj ranní máčáček aplikuje včetně panáka láku, zapije malým pivkem a svět mu zase hned připadá jako o něco vlídnější místo k žití.


2 kg větších okurek nakládaček
4 paličky česneku
60 g soli
2 litry vody
1+1 ks vinného a višňového listu
4 bobkové listy
kopr
pepř celý
nové koření
hořčičné semínko

Uvařte si solný lák (na 1 litr vody 30 g soli, celý pepř, nové koření a hořčičné semínko, vařit 2-3 minuty, promíchat a odstavit) a nechte mírně vychladnout.
Omyté a vidličkou propíchané okurky naskládejte do velké zavařovací sklenice, proložte rozpůlenými stroužky česneku, snítkami kopru a bobkovým listem, navrch přidejte vinný a višňový list a zalijte důkladně promíchaným nescezeným teplým lákem.
Sklenice přikryjte papírem, zlehka převázejte motouzem a nechte alespoň 3-4 dny stát v teple a na světle.


rychlokvasky
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se