Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

NAKLÁDANÝ HERMELÍN

CZ

Podávejte s bílým pečivem nebo chlebem, obložené cibulí a zalité olejem ze sklenice. Nemusím snad dodávat, že pivo je téměř povinnost. Až všechno zbaštíte (což nikdy netrvá dlouho), zbylý olej sceďte (aby v něm nebyly zbytky cibule), doplňte čerstvým na potřebné množství a použijte k naložení nové várky - vřele doporučuji.


5 ks sýra Hermelín
2 cibule
5 stroužků česneku
15 kuliček jalovce
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
2 bobkové listy
chilli papričky nebo feferonky
kvalitní olej podle potřeby

V hmoždíři utlučte rozmarýn, tymián a jalovec a přidejte mletý pepř, sladkou papriku a grilovací koření. Hermelíny podélně překrojte, vkládejte postupně do sklenice se šroubovacím víčkem, každou vrstvu posypejte směsí z hmoždíře a prokládejte tenkými proužky cibule a plátky česneku. Navrch přidejte bobkový list a chilli papriku, zalijte kvalitním olejem dva prsty nad poslední vrstvu a sklenici uzavřete. Pokud se olej vsákne, dolijte jej. Nechte uležet (pokud to vydržíte) alespoň 3-4 dny v teple.

nakladany-hermelin
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se