Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

ŠTAMGASTŮV NALOŽENÝ BŮČEK

CZ

To je krása, po níž tělo jásá. Když je dostatečně proleželá, neste do své oblíbené hospůdky, abyste potěšili jazyk svůj i spolustolovníků - jakož i nepochybně kasírtašku svého hostinského. Mohu-li radit, neustále zachovávejte strategickou vzdálenost od výčepu.


1.5 kg libovějšího vyššího bůčku
27 stroužků česneku
10 kuliček celého pepře
5 bobkových listů
1/2 lžičky čerstvě mletého nebo drceného pepře
1 lžička curry
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky grilovacího koření
olej
worcester
tabasco

Bůček vcelku zalijte v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidejte 12 stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vařte asi 45 minut.
Mezitím si připravte nálož: zbylý česnek očistěte a prolisujte, smíchejte jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím koření, curry a tabascem, případně chilli. Na potřebnou konzistenci dořeďte worcesterem.
Uvařený bůček ještě za horka vykostěte, ihned potřete připravenou směsí a zabalte do alobalu. Po vychladnutí uložte do lednice a vydržte to alespoň 6 dní. Pozor! Nerozbalovat, nečuchat - jinak úžasně vonícímu pokušení podlehnete. Pak už jen krájejte na tenké plátky, podávejte s chlebem a okurkou a hlavně nezapomeňte, kde nechal hostinský pípu.


nalozeny-bucek
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se