Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

KUŘE A LA KACHNA

CZ

Je to ona podivuhodná chemická reakce sádla, přepasírovaného skrz chleba a maso na dno pekáče, která způsobí, že se kuřátko převleče za kachnu a téměř to není poznat - a je tudíž ideální českou baštou i pro dietáře. Nebo pro podivíny, co tvrdí, že kachna nám škodí. :-) Pokud vynecháte pivo, jste sami proti sobě...


1 kuře
2 lžíce sádla (husí nebo kachní je nejlepší, ale vepřovým taky nic nezkazíte)
2 patky chleba
sůl
celý kmín

Celé omyté kuře důkladně vevnitř osolte, okmínujte, vložte dvě patky chleba, dvě lžíce sádla a spíchněte grilovací jehlou nebo zašijte. Položte na pekáč hřbetem vzhůru, osolte a okmínujte i na povrchu, podlijte studenou vodou a pečte zvolna, pomalu a s láskou - inu jako kachnu: zprvu přikryté, polévejte vypečenou šťávou a nakonec dopečte bez poklice do tmavě zlaté barvy. Při porcování zbytky voňavě nasáklého chleba samozřejmě odstraníte - nevypadá bůhvíjak, ale váš pes se po něm utluče, to mi věřte.
Servírujte s bramborovým či houskovým knedlíkem a červeným, bílým (nejlépe obojím) zelím.


kure-a-la-kachna
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se