Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

CHALUPÁŘSKÝ ŠPEK

CZ

Když je hotovo...
...krájejte na jemno a podávejte teplé i studené s čerstvým chlebem a okurkou, případně cibulí (nebo obojím) na prkénku. Znáte ke slivovičce něco lepšího?


1 kg vyšší slaniny
4 stroužky česneku
grilovací koření
alobal

Slaninu rozdělte na 4 stejné díly, položte na větší dvojitý plát alobalu a dejte na čtvrt hodiny "opotit" do mírně vyhřáté trouby - to proto, aby se špek tzv. otevřel a lépe přijímal vůně koření. Mezitím si rozmačkejte česnek.
Do ještě teplého špeku vetřete česnekovou kašičku a obalte důkladně ze všech stran v grilovacím koření. Zabalte do dvojitého alobalu, dobře utěsněte a nechte ve vypnuté, ale ještě v teplé troubě (cca 140 stupňů) dojít. Po vychladnutí dejte do spíže nebo do ledničky a vydržte alespoň přes noc.


chaluparsky-spek
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se