Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

BUŘTY V ČERNÉM PIVU PARŤÁKA EGONA

CZ

Recept mám od jeho původního autora Ivana Egona Červenky (dej mu gastronomický Bůh věčné kulinářské nebe), který s ním ohromil národ v TV "Receptáři nejen na neděli" v osmdesátých letech. Podávejte s čerstvým chlebem, pečivem, rýží nebo knedlíkem. Chléb je ovšem nejlepší na vytírání zbylé šťávy. Žízeň na úrovni extraligy zaručuji - proto nekonzumujte ve velké vzdálenosti od pípy.
10 špekáčků
2 cibule
1-2 černá piva
1 láhev kečupu
1 lžičku pálivé papriky, feferonku nebo chilli

Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule. Naskládejte do pekáčku těsně vedle sebe, okořeňte paprikou a podlijte pivem a kečupem, aby byl obsah ponořen asi z poloviny. Zbude-li cibule, klidně ji přidejte k omáčce.
Vložte do dobře vyhřáté trouby a odkryté pečte cca 20 minut na 250 stupňů, až se kečup spojí s pivem do hladké šťávy.


burty-v-cernem-pivu
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se