Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

PROVENSÁLSKÁ RAJČATA S NIVOU

FR

Když je hotovo...
… tak se přestěhujeme někam blízko k masu, protože jako doplněk je tento salátek z Provence naprosto nedostižitelný. Natož pak při grilovací party jako intermezzo mezi třetím hovězím steakem a pátým kuřecím plátkem. Vynikající přílohou je nasucho opečený toast z veky, namáčený do marinády, nebo čerstvý chléb s máslem.


10-15 rajčat
5 stroužků česneku
150 g sýra Niva
bazalka
olej
sůl
mletý pepř

V malé misce rozmíchejte olej s drceným česnekem a bazalkou a nechte odležet v lednici (marináda se dá připravit i dopředu).
Do hluboké mísy naskládejte čtvrtky rajčat (jsou-li větší, tak osminky), mírně osolte, opepřete a zalijte česnekovou marinádou. Těsně před podáváním povrch bohatě posypejte nastrouhanou Nivou a ještě špetkou bazalky.


rajcata-s-nivou

03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se