Habaděj bloguje. Savoir Vivre.

Pane, dej mi odvahu řešit věci, které ovlivnit mohu, trpělivost přijímat ty, které nezměním, a moudrost, abych je od sebe dokázal rozeznat.

STAROČESKÉ KUŘE S HŘÍBKY

CZ

Mělo by to být kuřátko upečené do zlatova a vonící po hříbkách. Z vlastní zkušenosti doporučuji rýži na všechny způsoby (mně se osvědčila šunková s bazalkou) a ve finále krajíček chleba na vytření šťávy z pekáčku. Což - jak všichni víme - je ten nejlepší zákusek.


1 větší kuře
150 g anglické slaniny
6-8 menších hříbků nebo jiných čerstvých hub
1 cibule
2 stroužky česneku
máslo
sůl
drcený pepř
kmín celý
majoránka
tymián

Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, polovinu nechte osmahnout, až pustí tuk, a na tomto základu orestujte kolečka cibule. Nakrájené hříbky poduste se solí a kmínem na másle. Omyté kuře vevnitř zlehka osolte, opepřete čerstvě drceným pepřem a naplňte zbylými kostičkami slaniny, dušenými hříbky a zlehka okořeňte špetkou majoránky a tymiánu. Spíchněte jehlou, osolte a okmínujte kuře i zvenku a osmahněte ho na připraveném základu z anglické slaniny a cibule. Pak přidejte jemně nakrájený nebo drcený česnek, kousek másla a trochu podlijte horkou vodou nebo vývarem. Pečte za stálého dolévání nepatrným množstvím vody nebo vývaru a přelévání vypečenou šťávou.

Staročeské kuře s hříbky
03.08.2008 00:00:00



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se